Topic: Dynaverse 3 problem  (Read 2197 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Torkani

  • Ensign
  • *
  • Posts: 4
Dynaverse 3 problem
« on: October 27, 2010, 01:27:00 am »
I've been trying to get on dynaverse 3 on starfleet command, but it always stops at Starting directplay test host 90 seconds, 60 seconds, 30 seconds ect...

I've installed the beta patch, the access server directory, opened the ports, allowed firewall access and disables upap.

Thanks in advance.

Offline Bonk

  • Commodore
  • *
  • Posts: 13298
  • You don't have to live like a refugee.
Re: Dynaverse 3 problem
« Reply #1 on: October 27, 2010, 07:16:49 am »

Offline Torkani

  • Ensign
  • *
  • Posts: 4
Re: Dynaverse 3 problem
« Reply #2 on: October 27, 2010, 08:32:07 am »
It's not working, but it is now saying that it can't connect to my external up adress, then it tries to connect to my local adress and stops at 30 seconds.

Offline Bonk

  • Commodore
  • *
  • Posts: 13298
  • You don't have to live like a refugee.
Re: Dynaverse 3 problem
« Reply #3 on: October 27, 2010, 08:55:55 am »
Review the ports required for connection:

http://support.microsoft.com/kb/240429

Ensure you are using the correct ones. (DirectX 8 for SFC3 - note the UDP and TCP distinctions)

I can check the logs to ensure that other people are connecting. (it is a pain for me to get my SFC3 client going...I have to move a monitor, wait ages for the old system to boot up... anybody got a known good SFC3 install handy for a quick check?)

Edit: looks ok on the server end... last connection:
Quote
---------------------------------------- Start Log 10/27/2010 - 8:32:57 ----------------------------------------

Info: ServerManager started
Debug: SendConnectionRequest
Info: Connected to central switch
Assigned switch id: 558
Info: ClientConnectRelayNameC_12670234_*removed-ip-for-post* is temporarily under T558:2
Info: Negotiator started
Info: Waiting on initial client connection...
Info: ClientConnectRelayNameC_12670234_*removed-ip-for-post* found under SwitchID: 557 and ObjectID: 2
Info: Client connected.
Info: Asking client to start hosting
Info: Looking for host on client
Info: Found client session, asking to join
Info: Connected to client
Info: Success
Info: tGameSpyInterSwitchConnection closed locally
Info: Exiting Negotiator


Offline marstone

  • Because I can
  • Commander
  • *
  • Posts: 3015
  • Gender: Male
  • G.E.C.K. - The best kit to have
    • Ramblings on the Q3, blog
Re: Dynaverse 3 problem
« Reply #4 on: October 27, 2010, 08:59:00 am »
whoops, sorry, just uninstalled it last week.
The smell of printer ink in the morning,
Tis the smell of programming.

Offline Torkani

  • Ensign
  • *
  • Posts: 4
Re: Dynaverse 3 problem
« Reply #5 on: October 27, 2010, 01:56:28 pm »
I've checked the ports and it still says the same thing.