Topic: SFC2CE HD Patch  (Read 5977 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline d4v1ks

  • D.Net VIP
  • Lt.
  • *
  • Posts: 679
  • Gender: Male
SFC2CE HD Patch
« on: February 01, 2016, 05:19:07 pm »
« Last Edit: May 13, 2017, 03:59:03 pm by d4v1ks »
"But he isn't wearing anything at all!" (The Emperor's New Clothes)

Offline Corbomite

  • Commander
  • *
  • Posts: 2940
Re: SFC2CE HD Patch 2.677
« Reply #1 on: February 01, 2016, 05:21:53 pm »
Hishe is hilarious. They have a lot of good ones.

Offline Klingon Fanatic

  • Lt. Commander
  • *
  • Posts: 2027
  • Gender: Male
Re: SFC2CE HD Patch 2.677
« Reply #2 on: February 01, 2016, 07:29:28 pm »
 ;D NOT FUNNY! I had my hopes dashed...

Okay, HISHE was funny AND tied itself into it's own superhero cafe continuity... Because I'm BATMAN!
HoD Radjekk Vor Thruum
IKV Kraag Dorr
SuvwI' Qeh KCC
Commander, Task Force Kraag Dorr's Teeth First Strike Squadron

Offline d4v1ks

  • D.Net VIP
  • Lt.
  • *
  • Posts: 679
  • Gender: Male
Re: SFC2CE HD Patch 2.677
« Reply #3 on: February 02, 2016, 07:04:22 am »
I made a quick update.
There is a link already available.

Later i will add some instructions and another links.
As not every person will want to play 2677 in HD.
« Last Edit: February 02, 2016, 09:57:08 am by d4v1ks »
"But he isn't wearing anything at all!" (The Emperor's New Clothes)

Offline Tus-XC

  • Capt
  • XenoCorp® Member
  • Commander
  • *
  • Posts: 2774
  • Gender: Male
Re: SFC2CE HD Patch 2.677
« Reply #4 on: February 03, 2016, 02:16:17 am »
Pretty awesome!
Rob

"Elige Sortem Tuam"

Offline JanB

  • Lt. Junior Grade
  • *
  • Posts: 103
Re: SFC2CE HD Patch 2.677
« Reply #5 on: February 03, 2016, 09:01:41 am »
Did this require deep coding of the engine or is there a chance HD can be forced in SFC3 too?

Offline d4v1ks

  • D.Net VIP
  • Lt.
  • *
  • Posts: 679
  • Gender: Male
Re: SFC2CE HD Patch 2.677
« Reply #6 on: February 03, 2016, 09:17:00 am »
It is pretty straightforward.
It is likely that it can be applied to SFC3 too, as it is based in the same assets' structure that previous SFC versions are.
« Last Edit: February 12, 2016, 06:23:56 am by d4v1ks »
"But he isn't wearing anything at all!" (The Emperor's New Clothes)

Offline Tumulorum Fossor

  • Lt. Junior Grade
  • *
  • Posts: 142
Re: SFC2CE HD Patch 2.677
« Reply #7 on: February 03, 2016, 10:51:16 pm »
How about some OP love? :)

Offline d4v1ks

  • D.Net VIP
  • Lt.
  • *
  • Posts: 679
  • Gender: Male
Re: SFC2CE HD Patch 2.677
« Reply #8 on: February 04, 2016, 08:31:54 am »
How about some OP love? :)

I got you covered  8)
"But he isn't wearing anything at all!" (The Emperor's New Clothes)

Offline TarMinyatur

  • Lt.
  • *
  • Posts: 835
  • Gender: Male
SFC2:CE Patch 2.679
« Reply #9 on: February 06, 2016, 04:53:29 pm »
SFBMode is activated by placing SFBMode=1 in your sfc.ini file under the UI section. SFBMode is off if it is not present or if SFBMode=0.

Here is a mirror for the 2.670 --> 2.679 Patch ftp://www.dynaverse.net/Uploads/SFC2CE%202679%20Patch.zip

Thanks.
« Last Edit: March 31, 2017, 07:26:58 pm by TarMinyatur »

Offline ObsidianShiar

  • Lt. Junior Grade
  • *
  • Posts: 44
  • Gender: Male
Re: SFC2CE HD Patch 2.677
« Reply #10 on: February 08, 2016, 05:08:14 pm »
Awesome stuff indeed!


While you're at it, can we see appropriate race emblems for the ISC and Mirak in the security/capture menu? They appear to share them with the Hydrans.

Offline CanInf

  • Ensign
  • *
  • Posts: 2
Re: SFC2CE HD Patch 2.677
« Reply #11 on: May 01, 2016, 05:02:20 pm »
I am having a little trouble with the patch. I had CE working from the initial download, but once updated with 2677 the program simply flashed a black screen and that was it. Help is appreciated, thanks for the game!

Offline Captain Adam

  • Lt.
  • *
  • Posts: 713
  • Gender: Male
Re: SFC2CE HD Patch 2.677
« Reply #12 on: May 01, 2016, 05:16:33 pm »
Usually this means your monitors resolution is not matching the games SFC.ini set value.

Check to see in SFC.ini what number the resolution is being set to. I believe it's set to 1920x1080. If your monitor isn't then that happens. It must match your monitors resolution and then the game should proceed. 


Adam

Offline TarMinyatur

  • Lt.
  • *
  • Posts: 835
  • Gender: Male
Re: SFC2CE HD Patch 2.677
« Reply #13 on: May 02, 2016, 04:22:01 pm »
sfc.ini is in the same folder as Starfleet2CE.exe

I recommend these initial settings. Tweak them as you wish.

[3D]
wireframe=0
windowed=0
zbuffer=1
lowres=3
driver=0
backdrop=0
shipstacking=0
ambientlighting=0.30
spacedust=0

"windowed=" can be 0 (full screen) or 1 (a portion of screen)

"lowres=" can be 0 through 6

0 = 800 x 600
1 = 640 x 480
2 = 1280 x 800
3 = 1366 x 768
4 = 1440 x 900
5 = 1600 x 900
6 = 1920 x 1080

driver=0 is your computer's primary graphics driver (usually the best option among 0, 1, or 2)
backdrop=1 turns on background galaxies and gas clouds
shipstacking=1 slightly moves the ships in the Z-axis as they approach each other
ambientlighting can be set from within the game too -- 0.2 or 0.3 are usually good values
spacedust=1 creates a gray dusty overlay

Offline HikaruCthulhu

  • Ensign
  • *
  • Posts: 2
Re: SFC2CE HD Patch
« Reply #14 on: October 01, 2016, 02:40:54 pm »
Hey, I have the 2.679 patch and every time I try to buy an F-GSC ship the game crashes. Any idea how to fix this?

Offline TarMinyatur

  • Lt.
  • *
  • Posts: 835
  • Gender: Male
Re: SFC2CE HD Patch
« Reply #15 on: October 03, 2016, 01:34:33 am »
Hey, I have the 2.679 patch and every time I try to buy an F-GSC ship the game crashes. Any idea how to fix this?

You can buy ships like the F-CA and F-CC? But only the F-GSC crashes? Hmm.

Please attach your shiplist.txt and ftrlist.txt from ..\MetaAssets\. These specs are loaded for the campaign, which I assume you are playing because you are purchasing units. I'll check them out.

You may have to start a new campaign. I don't know if a campaign begun in 2.670, for instance, will work in 2.679.

EDIT: I was able to buy a F-GSC and complete a mission in 2.679. Have you modified your shiplist.txt? 
« Last Edit: October 03, 2016, 02:15:48 am by TarMinyatur »

Offline HikaruCthulhu

  • Ensign
  • *
  • Posts: 2
Re: SFC2CE HD Patch
« Reply #16 on: October 04, 2016, 02:55:08 pm »
Here are the files. Thank you very much for your response! It's good to see this board is active still. :)

In the meantime, I'll start a new campaign and see if I still crash, I think that's probably the most likely scenario although unfortunately I can't recall weather or not I started the campaign in a different build.

edit: didn't see your edit, no I have not modified anything except lowres in the ini.

Offline TarMinyatur

  • Lt.
  • *
  • Posts: 835
  • Gender: Male
Re: SFC2CE HD Patch
« Reply #17 on: October 04, 2016, 06:29:07 pm »
I checked your Dynaverse specs. They are identical to the stock MetaAsset's shiplist and ftrlist. That's good...

A campaign started in 2.670 will contain mission data that is incompatible with 2.679. A particular mission (Met_Patrol10.scr IIRC) was removed from 2.670 because it would always crash when you did enough damage to destroy an Orion.

Glad you have an interest in SFC:CE. It has copious moddability.